28-01-2016

I AM MOERHOEVE'S STAR ZOON NAAR DE DERDE FASE VAN DE BWP HENGSTENKEURING

Het voorbije weekend vond de BWP hengstenkeuring plaats, waaraan De Moerhoeve in combinatie met Jan Wuytack uit Waasmunster met drie hengsten deelnamen.

Nondeju JW, gefokt door Jan Wuytack, stamt af van I am Moerhoeve's Star (Kashmir vh Schuttershof x Diablesse de Muze x Baloubet du Rouet) uit Kyra van Erco van't Roosakker. Deze Kyra is een dochter van Capacity d'eversem (v. Sheyenne de Baugy) die succesvol was met Dominique Hendrickx op 1.60m niveau, en op haar beurt een dochter van de sportmerrie Vienna d'Eversem (v. Heartbreaker) succesvol op 1.60m niveau onder Keean White. De BWP jury was vlot overtuigd van de springkwaliteiten van Nondeju en verwees hem door naar de 3e fase van de keuring.

Met Nibaly JW van de Moerhoeve stelden Jan Wuytack en De Moerhoeve een andere zoon van I am Moerhoeve's Star voor op de keuring. Hoewel geselecteerd voor het vrijspringen op zaterdag heeft de jury hem niet weerhouden voor de 3e fase.

Tot slot verscheen de Quidam de Revel zoon Napoli van Ter Hulst op de keuring. Napoli werd niet weerhouden voor de derde fase maar werd verkocht naar Frankrijk.Photos

« retour