27-04-2015

GAZELLE TER ELZEN LOST HOGE VERWACHTINGEN RUIMSCHOOTS IN

Tijdens de prestigieuze Longines Global Champions Tour in Antwerpen reed de Amerikaan Kent Farrington (5e op de Longines FEI Ranking) de negenjarige merrie Gazelle Ter Elzen (Kashmir van Schuttershof x Indoctro x Voltaire).

Na een opwarmronde met drie tijdsstrafpunten in de Prijs Topsport Vlaanderen over 1.45m, noteerden Gazelle en Kent na een schitterende ronde vijf strafpunten in de 1.60m GP Merit Capital op zaterdag. LGCT Antwerpen was de eerste wedstrijd waarin Kent Farrington Gazelle op 1.60m niveau reed. Gazelle deed het voortreffelijk en lijkt nog niets van haar competitiviteit te hebben verloren.

Gazelle werd met succes uitgebracht door Kurt De Clercq in de cyclus voor jonge paarden. In 2011 wonnen zij de cyclus voor vijfjarige paarden na tien foutloze ronden op tien deelnames. In 2013 reed Eiken Sato Gazelle naar de 8e plaats op het Belgisch Kampioenschap voor zevenjarige paarden te Lummen en naar een finaleplaats op het Wereldkampioenschap in Zangersheide te Lanaken. Daarna werd Gazellen door Stephex Stables verkocht aan Kent Farrington. 




Photos



« retour