28-01-2016

FOUTLOZE START VAN DE HENGSTENCOMPETITIE

De Moerhoeve heeft het nieuwe jaar alvast goed ingezet met drie mooie foutloze omlopen in de eerste manche van de PAVO Hengstencompetitie te Lier.

Mumbai van de Moerhoeve, de AES gekeurde schimmelhengst van Diamant de Semilly uit de VDL Groep Eureka van't Roosakker dochter Ischgl de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin), sprong met veel vertrouwen en zekerheid rond in de proef voor 4 jarige paarden met Kurt De Clercq.

In de hengstenproef voor 5 jarige paarden reed Kurt een knappe ronde met zijn zwarte parel Di Cantero van Ter Hulst Z. Di Cantero bevestigde zijn kunnen en liet opnieuw van zich spreken met zijn opvallend exterieur en ruim openende achterhand. Di Cantero is net zoals de gekende Holsteiner hengst Diarado gefokt uit de combinatie Diamant de Semilly x Corrado I.

In de proef voor 7 jarige hengsten verscheen Niels Bruynseels aan de start met SBS gekeurde hengst Jenson van't Meulenhof. Jenson stamt af van Vagabond de la Pomme uit Narcotique de Muze IV van Quidam de Revel en is een halfbroer van de gekeurde Iron Man en Denzel van't Meulenhof. Niels reed Jenson vakkundig foutloos rond, en noteerde 4 strafpunten in de barrage, goed voor een knappe 7e plaats.

Onze hengsten zullen dit weekend deelnemen aan de volgende manche van de hengstencompetitie, opnieuw te Lier tijdens de WEN.
Vidéos

MUMBAI VAN DE MOERHOEVE
DI CANTERO VAN TER HULST

Photos« retour