05-05-2015

DRIE FINALISTEN VAN DE MOERHOEVE IN HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP VOOR 7 JARIGEN

Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap voor zevenjarige paarden plaats in Lummen.

Na twee foutloze kwalificatierondes verschenen zowel Cayenne van de Moerhoeve (Taran de la Pomme x Nabab de Rêve x Chin Chin) als Ischgl de Muze (Nabab de Rêve x Chin Chin x Quidam de Revel) met nul strafpunten aan de start van de ultieme finale op zondag. Ook Iluna van de Moerhoeve (Emerald van’t Ruytershof x Nabab de Rêve x Chin Chin) wist zich op de valreep te kwalificeren met nul en vier strafpunten in de kwalificatiemanches.

Cayenne sprong in de finale met Stephex ruiter Lorenzo de Luca opnieuw spectaculair foutloos en plaatste zich zo moeiteloos voor de barrage. Na een razendsnelle barragerit kwam er uiteindelijk toch die ene springfout. Ze eindigden finaal op een mooie 9e plaats, als snelste vierpunter in de barrage.

Iluna en Lorenzo de Luca sprongen een goede basisomloop, maar maakten uiteindelijk één springfout. Met acht strafpunten in totaal eindigde zij op de 37e plaats in het kampioenschap.

Voor Ischgl duurde het kampioenschap net iets te lang. Ondanks de vermoeidheid, toonde zij het publiek in Lummen dezelfde vechtlust als haar moeder VDL Groep Eureka. Ischgl maakte onder het zadel van Joe Clee uiteindelijk twee springfouten en eindigde op een 44e plaats op een totaal van 206 startende zevenjarigen.

Met drie finalisten in de finale van het Belgisch Kampioenschap, waarvan één paard met een top tien klassering, kan De Moerhoeve niet anders dan uiterst tevreden zijn met de behaalde resultaten.

Ten slotte wensen wij Gudrun Patteet en haar Sea Coast Ideo d’O nog proficiat met hun verdiende overwinning.




Photos

« retour