26-01-2015

OPMERKELIJKE PRESTATIES TIJDENS BWP HENGSTENKEURING EN -COMPETITIE

Eén van de meest spraakmakende hengsten op de 2e fase van de BWP hengstenkeuring was ongetwijfeld Moneymaker van't Meulenhof. Moneymaker is een nakomeling van Elvis Ter Putte uit Female Touch van 't Meulenhof (Vigo D' Arsouilles x Darco). Hij sprong werkelijk fantastisch. Moneymaker werd voorgesteld door Jan Wuytack en Jimmy Vermeulen. (Foto 1)

Ook onze dekhengst I am Moerhoeve's Star werd vertegenwoordigd op de keuring. Meursault Di Fer werd gefokt uit Ermita Di Fer, een nakomeling van Marius Claudius uit de bekende Ferly De Muze. Fokker en eigenaar van Meursault is dan ook Jan Mertens. We kijken uit naar zijn optreden op de 3e fase van de keuring. (Foto 2)

Op de hengstencompetitie werd bij de 5 jarige hengsten onze aandacht getrokken door El Torreo de Muze. Deze zoon van Taran de la Pomme en Funky Music (Vigo D'Arsouilles) toonde veel kwaliteit tijdens zijn foutloze omloop.

Ook Justin van de Zandhoeve, winnaar van vorig jaar bij de 5 jarige hengsten, loste opnieuw de verwachtingen in en eindigde op de 4e plaats. Deze nakomeling van Emerald van't Ruytershof en Non Stop werd gefokt door Freddy Heirbaut.



Pictures



« return