16-04-2015

EUREKA! ISCHGL EN MUMBAI LATEN VAN ZICH HOREN

In de prestigieuze Saut Hermes stond VDL Groep Eureka (Eureka van’t Roosakker, Chin Chin x Quidam de Revel x Goliath Z) maar liefst tweemaal helemaal bovenaan in de zware 1m50 rubrieken in Parijs. Op zaterdag 11 april won Eureka 20.295 euro in de Prix GL Events. Zondagochtend reed Maikel van der Vleuten Eureka opnieuw naar de winst, ditmaal in de Prix de la Ville de Paris, goed voor 8.085 euro.

Ook Eureka’s dochter Ischgl de Muze (Nabab de Rêve) heeft de weg naar de betere sportstallen van het land gevonden en wordt voortaan bereden door de Britse topruiter Joe Clee. Ischgl en Joe Clee nemen over enkele weken wellicht deel aan het Belgisch Kampioenschap voor 7 jarige paarden te Lummen. Na Lummen komt Ischgl terug naar De Moerhoeve om embryo's te spoelen.

Ischgl’s zoon Mumbai van de Moerhoeve (Diamant de Semilly) mag zichzelf voortaan een goedgekeurde dekhengst noemen. De hengstenjury van het AES stamboek heeft deze knappe hengst afgelopen weekend vlot goedgekeurd. Mumbai geniet nu met volle teugen van zijn weide-vakantie.